Uw zoekresultaten

Taxatie

Gepost door 88Makelaars op 28 juli 2020
0

Sta je op het punt om je woning te verkopen?  Dan word je altijd gevraagd om een taxatierapport. Maar wat is een taxatie precies en wat moet er allemaal in dat rapport staan? En het belangrijkste: hoe kom je hier aan? Wij kunnen je hierbij helpen met behulp van onze ervaren taxateurs.

Taxatie 88 Makelaars

Waardebepaling

Stel: je bent op funda aan het scrollen en je hebt een huis op het oog, maar hoe staat het er financieel eigenlijk voor? Het is handig om te kijken naar alle middelen die je hebt om te bepalen in wat voor prijsklasse je een woning kunt vinden. Naast je spaargeld, is het natuurlijk ook goed om te weten wat je huidige woning waard is .

Een waardebepaling wordt gemaakt door de makelaar. Zo komen wij langs en bekijken wij de woning. Daarna, maken wij een schatting van wat de woning waard is volgens ons. Hierbij kijken wij veel naar andere woningen in de buurt en kijken wij ook naar aspecten zoals: hoe de huidige huizenmarkt er momenteel voor staat. Dit kan meetellen in de prijs. Ook kijken we naar de locatie van de woning. Staat de woning in een veilige wijk dicht bij allerlei voorzieningen? Ook kijken wij naar de staat van de woning. Soms kan het ook voorkomen dat wij advies geven om eerst de woning op te knappen zodat het dan hoger getaxeerd kan worden.

Taxatie

Een taxatie werkt echter anders. Een taxatie is wettelijk verplicht rapport ook iedere geldverstrekker vraagt hierom. Er moet dan een taxateur langs komen die nog een nauwkeuriger de woning gaat bekijken. Ook hoe de bouwkundige staat van de woning is. Deze informatie verwerken zij in een taxatie rapport. Natuurlijk wordt hier ook rekening gehouden met alle punten die wij eerder hebben benoemd.

Taxeren kan gebeuren omdat:

 • Je van plan bent om een aan- of verkoop te doen
 • Een woning wilt aan- of verhuren
 • Voor het opmaken van een jaarrekening
 • Taxeren voor de WOZ (Wet waardering Onroerende Zaken)
 • De erfbelasting bepaald moet worden
 • Er gefuseerd gaat worden of als er een overname gaat plaatsvinden
 • Er een taxatie nodig is voor de verzekering

Enkel taxateur nodig

Jouw aankoop of verkoop plan is in gang gezet. Er wordt je gevraagd of je een taxatierapport kan aanleveren. Hiervoor moet je een taxateur langs laten komen. Neem gemakkelijk contact met ons op. Wij plannen een afspraak in met één van onze collega’s. Wij laten je van tevoren weten wanneer hij of zij langskomt. Tijdens het bezoek van de taxateur gaat hij jou woning uitgebreid inspecteren.

Het complete proces

Wordt je complete aankoop of verkoop verricht door 88 Makelaars? Dan heb je hier geen omkijken naar. 88 Makelaars staat nauw in contact met de taxateur die jou woning behandeld. Op basis hiervan passen wij ons advies aan.

Waar wordt er naar gekeken?

Bij de taxaties van 88 Makelaars kijken wij naar deze punten:

 • De oppervlakte
 • Het bestemmingsplan
 • Er wordt gekeken naar de omgeving rondom het pand
 • Energie labels en isolatie
 • Jou erfpacht of andere juridische zaken
 • De huidige staat van de woning
 • De ontwikkelingen in de huidige woningmarkt

Afhankelijk van de woning kunnen deze punten worden aangepast. Ook kunnen er punten worden toegevoegd.

Heb jij een taxatie nodig?

Wil je per direct een taxatie aanvragen? Of heb je meer vragen over taxeren? Wij kunnen je alles uitleggen over de procedure.

Bezoek ons gemakkelijk op een van onze kantoren in het centrum van Rotterdam of Den Haag.

Vergelijk aanbiedingen